Från Skåne till Kalmar

Jag bor visserligen i Skåne men när jag skaffade min första hund så åkte jag hela vägen till Helens Hundträning ända borta i Kalmar för att gå på valpkurser. Och nej, jag åkte inte dit varje vecka. Jag åkte dit och bodde hos en av mina nära vänner och bodde hos henne, jobbade på distans och gick på valpkurserna. Och anledningen till att jag åkte så många timmar bort, ända från Skåne till Kalmar för att gå på vanliga enkla valpkurser var för att jag läst att Helens Hundträning skulle vara så bra. Och sen självklart väldigt stor del i det hela var att jag kunde bo hos min kompis och träffa henne mer än vad jag gjort på flera år. Det var min barndomskompis som jag alltid träffade och var med flera gånger i veckan när vi var unga och gick i skolan men som jag sen inte träffade så mycket för att vi bor så långt ifrån varandra. Men så bestämde jag mig för att lägga upp det så smidigt så att vi fick en chans att umgås ordentligt.

Tyckte verkligen att Helens Hundträning hade väldigt bra valpkurser, gick faktiskt på flera för att jag var så pass nöjd med dem. Sen var det väl lite för att jag behövde komma bort från Skåne också, jag ska inte ljuga, för jag hade precis gått isär från min sambo och hade det lite jobbigt i livet och ville inte råka stöta på honom så var perfekt att skaffa valpen, åka till Kalmar för att hänga med min barndomsvän i Kalmar och gå på valpkurser för att få annat att tänka på än vårt uppbrott.